Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Olika betalsätt för parkeringsavgiften

Syftet med parkeringsavgifter är att skapa omsättning på parkeringsplatser och samtidigt öka trafiksäkerhet och framkomlighet. Avgiften gör att platser blir lediga igen inom en rimlig tid.

Biljettfria parkeringsautomater

Med de nya automaterna behöver du bara gå till automaten en gång. Du behöver inte gå tillbaka till bilen med biljett. I automaten registrerar du din bils registreringsnummer och betalar enkelt med kort. Önskar du kvitto kan du få detta till din telefon via mail eller sms.

Du kan betala din avgift på ett flertal sätt:

Med kort

Samtliga biljettautomater är utrustade för att kunna ta emot bensinkort, betalkort och kontokort. Parkeringen betalas i förskott för den totala tiden.

EasyPark

Med smartphonefunktion easyPARK betalar du exakt för den tid du står parkerad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Felanmälan parkeringsautomat

Om du försöker köpa parkeringsbiljett vid en automat som inte fungerar måste du felanmäla den. Detta gör du genom att sms:a till det nummer som står angivet på automaten. 

Innan du felanmäler ska du försöka betala med mynt, kort eller smartphonefunktionerna. Finns det en annan parkeringsautomat i närheten med samma taxa, ska du betala där. Har du försökt att betala med både kort, mynt eller smartphonefunktionen och ingen annan parkeringsautomat finns i närheten felanmäler du parkeringsautomaten.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Conny Hansson