Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Hjälpmedel och bostadsanpassning

Hjälpmedel kan underlätta det dagliga livet på olika sätt och ge dig möjlighet att leva ett mer självständigt liv. Har du ett bestående funktionshinder kan du få bidrag för att anpassa bostaden så att du klarar dig själv i hemmet.

Hjälpmedel i hemmet förmedlas av kommunens arbetsterapeuter eller fysioterapeuter. Det kan handla om hjälpmedel för att du själv eller med hjälp av någon annan till exempel ska kunna klä dig, förflytta dig och kunna sköta vardagliga aktiviteter i hemmet. De flesta hjälpmedel kan lånas kostnadsfritt. När behovet upphör eller förändras ska hjälpmedlet återlämnas.

Bostadsanpassningsbidrag (BAB) är ett ekonomiskt bidrag som kommunen lämnar för anpassning av bostäder för personer med funktionsnedsättning. Dina möjligheter att få bidrag prövas efter ansökan enligt Lagen om bostadsanpassningsbidrag (SFS 1992:1574).

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Ingela Birgitta Einestedt Baatz

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov