Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Boende

Barn och ungdomar under 18 år som på grund av sin funktionsnedsättning behöver bo utanför sitt föräldrahem, kan erbjudas boende i familjehem eller bostad med särskild service.

Barn och ungdomar under 18 år med funktionsnedsättning kan få boende i familjehem eller i bostad med särskild service. För att få boende i familjehem eller bostad med särskild service måste barnet omfattas av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och bedömas ha behov av den formen av omsorg. Bedömningen görs av kommunens biståndshandläggare.

Vad är ett familjehem?

Familjehem är ett vanligt hem som på uppdrag av kommunen tar emot andras barn eller ungdomar som familjemedlemmar under en kortare eller längre tid.

Familjehemmet ger stöd med personlig omvårdnad, hushållssysslor, mat, egenvård, fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter.

Vad är en bostad med särskild service?

Ungdomar under 18 år som får beslut om bostad med särskild service för barn och ungdomar flyttar vanligtvis in i lämplig gruppbostad eller servicebostad.

För att ansöka om familjehem eller bostad med särskild service för barn och ungdomar, kontakta biståndshandläggare.

Du hittar mer information om våra särskilda boenden på fliken "Boende, särskilda" i menyn till vänster.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Ingela Birgitta Einestedt Baatz

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov