MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Beatebergsgården

Bild från utsidan av Beatebergsgården

Beatebergsgården ligger i Skee, cirka en mil öster om Strömstad. Detta är kommunens största boende, inbäddat i härlig grönska med utsikt över det lilla samhället.

På Beatebergsgården finns tre avdelningar för somatiskt sjuka äldre, avdelningarna Vit, Blå och Gul. Det finns även två avdelningar – Aprikosen och Rosen – för äldre med demenssjukdom. Närheten till naturen och den friska luften gör att du kan uppleva årets alla skiftningar sommar som vinter, vår som höst. Boendet är anpassat för alla grupper av äldre, oavsett vårdbehov. Här finns personal som ger dig all den omvårdnad och service som du behöver dagligen.

Förutom den ordinarie personalen som består av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, ekonomipersonal samt enhetschef, har du även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Läkare kommer på besök en gång per vecka.

Lägenheternas utrustning och inredning

Varje lägenhet är omöblerad med uttag för TV och telefon.

Lägenheterna kan utrustas med "trygghetslarm" som är kopplad till telefonen.

Toaletterna är anpassade till personer med funktionsnedsättning så att man enkelt kan ta sig in och ut med rullstol.

Totalt har vi 56 lägenheter varav 40 lägenheter är på ettor och 13 är tvåor.

Trivsel och gemenskap

I anslutning till lägenheterna finns gemensamma dagrum där man kan träffas och se på TV över en kopp kaffe eller bara sitta och småprata en stund.

I vår matsal har vi även underhållning med musik och kaffebjudningar och ibland även föreläsningar som är mycket uppskattade.

I hobby- och terapilokalen som är öppen dagligen finns alltid någon aktivitet för den som så vill. Exempel på aktiviteter är gymnastik, bildvisning, andakt samt olika typer av cirklar.

När sommaren och värmen kommer finns det många små uteplatser där du kan sitta och njuta av våra blommor eller ta en promenad i den vackra omgivningen.

Avdelningarna Rosen och Aprikosen är sedan 21 juni Stjärnmärkta av Svenskt Demenscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har fått diplom med Stjärnmärkts symbol. Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00 växel

Enhetschef
avdelning Rosen och Aprikosen för personer med demenssjukdom
Xufe Emini
0526-194 88
fax 0526-214 39
xufe.emini@stromstad.se

Enhetschef
avdelning Gul och Blå
Maria Wogenius
0526-193 51
maria.wogenius@stromstad.se

Besöksadress: Beatebergsvägen 2

Bild från utsidan av Beatebergsgården
Bild från utsidan av Beatebergsgården vid ingången

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Lena Beltramin

SIDANSVARIG: Joakim Möller