KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Beatebergsgården

Bild från utsidan av Beatebergsgården

Beatebergsgården ligger i Skee, cirka en mil öster om Strömstad. Detta är kommunens största boende, inbäddat i härlig grönska med utsikt över det lilla samhället.

Inriktning
På Beatebergsgården finns två avdelningar för somatiskt sjuka äldre, avdelningarna, Blå och Gul. Just nu renoveras två av de tre avdelningarna för de med demenssjukdom, Aprikosen och Rosen. Avdelning Vit är dock i fullt bruk. Beateberg är stjärnmärkt, Stjärnmärkt säkerställer att alla med en demenssjukdom ska få samma höga kvalitet i omsorg och bemötande

Boendemiljö
I nuläget under renoveringen av avdelning Rosen och Aprikosen har vi totalt 36 lägenheter varav 18 lägenheter är ettor och 18 är tvåor.
Varje lägenhet är omöblerad förutom en höj och sänkbar säng samt med uttag för TV och telefon.
Lägenheterna kan utrustas med trygghetslarm som är kopplad till telefonen.
De flesta toaletter är anpassade till personer med funktionsnedsättning så att man enkelt kan ta sig in och ut med rullstol. I anslutning till lägenheterna finns gemensamma dagrum där man kan träffas och se på TV över en kopp kaffe eller bara sitta och småprata en stund.

Utemiljö
Närheten till naturen och den friska luften gör att du kan uppleva årets alla skiftningar sommar som vinter, vår som höst. När sommaren och värmen kommer finns det många små uteplatser och ett orangeri där du kan sitta och njuta av våra blommorna, fontänen eller ta en promenad i den vackra omgivningen. I trädgården finns odlingslåder där du kan plantera växter. Självklart är utemiljön tillgängligt för rullstolar och rullatorer.

Personalens kompetens
Förutom den ordinarie personalen som består av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, specialistundersköterska, samt enhetschef, har du även tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och tandläkare. Läkare kommer på besök en gång per vecka. För en kostnad finns fotvårdsspecialist och hårvård i huset,

Måltider
I vår matsal har vi även underhållning med musik och kaffebjudningar och ibland även föreläsningar som är mycket uppskattade. Det finns även en bioduk/projektor där det kan visas filmer, med mera. Även studieförbund har haft kurs i måleri på plats.

Aktiviteter
I hobby- och terapilokalen som är öppen dagligen finns alltid någon aktivitet för den som så vill. Exempel på aktiviteter är gymnastik, bildvisning, andakt samt olika typer av cirklar.

Övrigt
Teman såsom pubkvällar med mera. Lokal finns för anhöriga att låna vid större firande av exempelvis födelsedag.

Kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Enhetschef
Christina Emanuelsson
0526-19 302
christina.emanuelsson@
stromstad.se

Besöksadress: Beatebergsvägen 2

Bild från utsidan av BeatebergsgårdenFörstora bilden
Bild från utsidan av Beatebergsgården vid ingångenFörstora bilden

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Joakim Möller