Kontakta OSS

KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Beatebergsgården

Bild från utsidan av Beatebergsgården

Beatebergsgården ligger i Skee, cirka en mil öster om Strömstad. Detta är kommunens största boende, inbäddat i härlig grönska med utsikt över det lilla samhället.

På Beatebergsgården finns tre avdelningar för somatiskt sjuka äldre, avdelningarna Vit, Blå och Gul. Det finns även två avdelningar – Aprikosen och Rosen – för äldre med demenssjukdom. Närheten till naturen och den friska luften gör att du kan uppleva årets alla skiftningar sommar som vinter, vår som höst. Boendet är anpassat för alla grupper av äldre, oavsett vårdbehov. Här finns personal som ger dig all den omvårdnad och service som du behöver dagligen.

Förutom den ordinarie personalen som består av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, ekonomipersonal samt enhetschef, har du även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Läkare kommer på besök en gång per vecka.

Lägenheternas utrustning och inredning

Varje lägenhet är omöblerad med uttag för TV och telefon.

Lägenheterna kan utrustas med "trygghetslarm" som är kopplad till telefonen.

Toaletterna är anpassade till personer med funktionsnedsättning så att man enkelt kan ta sig in och ut med rullstol.

Totalt har vi 56 lägenheter varav 40 lägenheter är på ettor och 13 är tvåor.

Trivsel och gemenskap

I anslutning till lägenheterna finns gemensamma dagrum där man kan träffas och se på TV över en kopp kaffe eller bara sitta och småprata en stund.

I vår matsal har vi även underhållning med musik och kaffebjudningar och ibland även föreläsningar som är mycket uppskattade.

I hobby- och terapilokalen som är öppen dagligen finns alltid någon aktivitet för den som så vill. Exempel på aktiviteter är gymnastik, bildvisning, andakt samt olika typer av cirklar.

När sommaren och värmen kommer finns det många små uteplatser där du kan sitta och njuta av våra blommor eller ta en promenad i den vackra omgivningen.

Avdelningarna Rosen och Aprikosen är sedan 21 juni Stjärnmärkta av Svenskt Demenscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har fått diplom med Stjärnmärkts symbol. Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Enhetschef
Maria Wogenius
0526-193 51
maria.wogenius@stromstad.se

Besöksadress: Beatebergsvägen 2

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Joakim Möller