Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Plånbok med pengar

Ekonomi, försörjningsstöd

I Strömstads kommun kan du få råd och stöd i olika ekonomiska frågor. Här hittar du information om olika typer av hjälp och om vart du ska vända dig för stöd i ekonomiska frågor.

Den som av olika skäl inte har tillräckliga inkomster för att uppnå skälig levnadsnivå har rätt till försörjningsstöd. Stödet kan ses som en sista utväg när du försökt att på alla sätt ordna upp din ekonomi.

Ekonomisk utsatthet kan vara akut, men det kan också innebära att man klarar att täcka de materiella nödvändigheterna, men att du ändå tvingas leva på ett sätt som avviker från sociala normer och skälig levnadsstandard.

Ekonomisk utsatthet kan innebära att barn eller ungdomar får leva och växa upp med mycket begränsade ekonomiska resurser. Det kan innebära att ens familj knappt har pengar för att täcka livets nödtorft som mat, hyra, el och kläder.

Socialtjänsten kan hjälpa dig att få stabilitet i ekonomin. Här hittar du information om vad vi kan erbjuda och vad som krävs av dig.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Individ- och familjeomsorg                  
0526-192 77 (växel, kl. 9-12, 13-16)
Fax: 0526-194 87

Besöksadress: Surbrunnsgatan 13

Enhetschef
René Kronemalm
0526- 193 21
rene.kronemalm@stromstad.se

Verksamhetschef IFO: Anna Almén
0526-194 84
anna.almen@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Eva Löfgren

SIDANSVARIG: Anna Almén