Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Skee – bo grönt nära staden

Skee

Samhället Skee ligger åtta kilometer öster om Strömstad med bra kommunikationer till Strömstad. Här tar du enkelt bussen till Strömstad eller varför inte cykla in på den belysta cykelvägen som löper längs med infartsvägen!

I Skee bor drygt 650 invånare och inflyttning sker. Både Bohusbanan och E6 passerar det lilla samhället och pendlingsmöjligheterna är goda. Den kommunala servicen består av förskola, skola upp till årskurs sex och fritidsverksamhet. Här finns kommunala hyreslägenheter och ett av kommunens större boende för äldre, Beatebergsgården.

Mitt i samhället finns ishallen Lionshov med ett aktivt föreningsliv. Sommartid är hallen centrum för arrangemanget Sweden Hockey Classic med besök från storklubbar som Färjestad och Leksand. Bredvid ishallen finns en multiarena med möjlighet till bollspel av alla slag. Närbutik med det viktigaste finns på bensinmacken väster om E6.

Skee har en intressant historia med anor från medeltiden. Skee socken inkluderade till en start även Strömstad, Strömstad och Strömstads församling bildades först 1670. Skee kyrka är från 1100-talet och i närheten finns många gravfält och det välbesökta fornminneområdet Blomsholm. Områdets historia berättas i Statarlängan på Blomsholm som drivs av Skee Sockens hembygdsförening, längan är öppen sommartid.


Lionshov ishall

Lionshov ishall i Skee.

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck