Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Arbetsmarknaden i Strömstad

Söker du jobb är dina förutsättningar att hitta sysselsättning goda i Strömstad. Tillsammans med norska regionen Östfold på andra sidan riksgränsen bildar vi en gränsöverskridande arbetsmarknad

I Strömstads kommun hittar du ditt jobb framför allt inom kommunal verksamhet, handel, turistnäring, bygg och anläggning samt tjänster inom tull och klarering. Arbetslösheten har under det senaste decenniet varit markant lägre i Strömstad än i övriga Västra Götalandsregionen och riket.

En viktig faktor är handelns och besöksnäringens expansion. En annan är arbetspendlingens utveckling. Arbetsmarknaden i Strömstad stäcker sig långt utanför kommungränsen och bortom både en nationsgräns och EU-gräns.

Är du nyfiken på att jobba i Norge?

Här finns användbara länkar samlade för den som vill söka jobb i Norge och ta reda på vilka regler som gäller.

Söka jobb:

Viktig information om regler och annat:

Är du arbetssökande?

Om du blir arbetslös är det viktigt att du anmäler dig på Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. din första arbetslösa dag. Detta för att få den ersättning du har rätt till samt kunna ta del av Arbetsförmedlingens stöd och råd i att söka ett nytt arbete, en praktikplats eller vidareutbilda dig.Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Linda Smith

SIDANSVARIG: Richard Holm