Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Separation, skilsmässa

Alla kan någon gång få problem i sina nära relationer. Kriser hör till livet. Ibland kan det behövas utomstående, professionell hjälp för att hitta vägar ur svårigheterna. Det gäller både om ni funderar på att skiljas eller redan har bestämt er.

Familjerådgivning kan hjälpa par och familjer som har problem och svårigheter i förhållandet eller i andra nära relationer och som funderar på att gå skilda vägar. Om ni har bestämt er för att gå skilda vägar, oavsett om ni är gifta eller sammanboende, blir det ofta en ansträngande tid då många praktiska beslut ska tas, särskilt om det finns barn i familjen.

Skilsmässa eller separation där barn är inblandade kan ibland leda till konflikter om vårdnaden om barnen. Om ni som föräldrar inte kan komma överens finns det stöd och hjälp att få från socialförvaltningen för att komma vidare.

Om ni gemensamt ansöker om skilsmässa och ingen av er bor tillsammans med egna barn kan tingsrätten meddela dom så snart som möjligt. Om ni vill, kan ni få betänketid innan ni skiljer er. Har ni hemmavarande barn under 16 år eller om en av er inte vill skiljas, blir det alltid betänketid.

Kontakta Individ- och familjeomsorgen Öppnas i nytt fönster. om ni behöver stöd och hjälp. Kontaktuppgifter hittar du till höger.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Eva Löfgren

SIDANSVARIG: Ulrika Reinholdsson