KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Separation, skilsmässa

Alla kan någon gång få problem i sina nära relationer. Kriser hör till livet. Ibland kan det behövas utomstående, professionell hjälp för att hitta vägar ur svårigheterna. Det gäller både om ni funderar på att skiljas eller redan har bestämt er.

Familjerådgivning kan hjälpa par och familjer som har problem och svårigheter i förhållandet eller i andra nära relationer och som funderar på att gå skilda vägar. Om ni har bestämt er för att gå skilda vägar, oavsett om ni är gifta eller sammanboende, blir det ofta en ansträngande tid då många praktiska beslut ska tas, särskilt om det finns barn i familjen.

Skilsmässa eller separation där barn är inblandade kan ibland leda till konflikter om vårdnaden om barnen. Om ni som föräldrar inte kan komma överens finns det stöd och hjälp att få från socialförvaltningen för att komma vidare.

Om ni gemensamt ansöker om skilsmässa och ingen av er bor tillsammans med egna barn kan tingsrätten meddela dom så snart som möjligt. Om ni vill, kan ni få betänketid innan ni skiljer er. Har ni hemmavarande barn under 16 år eller om en av er inte vill skiljas, blir det alltid betänketid.

Kontakta Individ- och familjeomsorgen Öppnas i nytt fönster. om ni behöver stöd och hjälp. Kontaktuppgifter hittar du till höger.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Ulrika Reinholdsson