MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Brudbukett

Gifta sig, äktenskap

Du kan välja att gifta dig religiöst eller borgerligt. Vill du gifta dig borgerligt kontaktar du Strömstads kommun för att få hjälp.
Vill ni gifta er som troende vänder ni er direkt till valfri kyrka eller annat trossamfund.

Från och med den 1 maj 2009 gäller bestämmelserna i äktenskapsbalken alla par oavsett makarnas kön.

Registrerat partnerskap

Partnerskapslagen upphörde att gälla den 30 april 2009. Ett registrerat partnerskap fortsätter att vara ett partnerskap tills ni löser upp partnerskapet eller omvandlar det till ett äktenskap.

För att omvandla ett registrerat partnerskap till äktenskap måste ni anmäla detta till skatteverket.

Borgerlig vigsel

Borgerlig vigsel är en ceremoni utan religiösa inslag.

I Strömstads kommun kan man gifta sig i stadshuset eller på en annan plats inom kommunen, enligt parets önskemål och överenskommelse med vigselförrättaren. Du behöver inte vara skriven i Strömstads kommun för att få vigas i kommunen.

En borgerlig vigsel förrättas av en person som länsstyrelsen har utsett till vigselförrättare. Den borgerliga vigseln tar ungefär fem minuter. Ni som vill gifta er borgerligt gör en bokning i formuläret till höger för att boka tid och vigselförrättare.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maj Gilberg

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck