Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Vårdnad, boende och umgänge

Vid en separation eller skilsmässa kan det ibland vara svårt att komma överens om vem som ska ha vårdnaden om barnet, var barnet ska bo och hur umgänget med den andra föräldern ska se ut.

Om ni är överens

Om ni som föräldrar är överens om vårdnaden, var barnet ska bo och hur umgänget med den andra föräldern ska se ut, kan ni få hjälp med att skriva det i ett avtal. Det gäller oavsett om ni som föräldrar varit gifta med varandra eller inte. Socialnämnden kan godkänna avtalet om det är förenligt med barnets bästa. Ett godkänt avtal har samma verkan som en dom.

Om ni inte är överens

Om ni som föräldrar behöver hjälp att enas om hur ni ska lösa vårdnad, boende och umgänge för barnet, finns möjligheter till samtal för att hitta lösningar med vår personal. Syftet med samtalen är att hjälpa er som föräldrar att göra överenskommelser kring barnet, utifrån barnets behov och eventuella önskemål.

Samarbetssamtal kan begäras av föräldrarna. Domstol kan också uppdra åt Socialnämnden att i barnets intresse ordna samarbetssamtal för att nå enighet mellan föräldrarna.

Ta kontakt med kommunens Individ- och familjeomsorg för mer information.

 

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Individ- och familjeomsorg                   telefon 0526-192 77 (växel, kl. 9-12, 13-16)
Fax: 0526-193 39

Besöksadress: Surbrunnsgatan 13

Enhetschef:
Ulrika Reinholdsson
Tel. 0526-191 81
ulrika.reinholdsson@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Eva Löfgren

SIDANSVARIG: Ulrika Reinholdsson