MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Krokstrand – stenens hemvist

Två mil öster om Strömstad ligger samhället Krokstrand. Samhällets centrum ligger vid Idefjordens strand, med Norge tvärs över vattnet. Här finns det föreningsdrivna Folkets hus med egen biograf och sommaröppet café.

På slätten ovanför fjordbranterna finns ett ridcenter, idrottsplats och närmare byn Flöghult ligger vackra Krokstrands kapell. Flöghultstjärnet är en prima badsjö sommartid – eller året runt för den som föredrar att bada kallt.

Krokstrand är känt för sin stenhistoria, tidigt 1900-tal sysselsatte stenindustrin hundratals arbetare i de många stenbrotten i området. Stenhuggarepoken i Krokstrand varade från 1870-talet fram till mitten av 1900-talet. Här bröts gatsten som bland annat exporterades till Argentina. Och så kom den argentinska tangon till Krokstrand – under många år ordnades här en rikskänd tangofestival.

Vandringsleden Bohusleden passerar Krokstrand och via leden som kantas av stenbrott kan den som vill ta en avstickare upp till Björnerödspiggen, Bohusläns högsta berg, 222 meter över havet. Missa heller inte Krokstrands idrottsplats med en kulturstämplad läktare av granit.


Bo i krokstrand - ett annorlunda vanligt liv

  • Lena och Eva står och pratar.

    Välkommen till Krokstrand!


    “Det finns så många sätt saker kan bli bra på.”
    Läs mer

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck