Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Som kontaktperson är du en medmänniska och kompis till någon som behöver socialt stöd. Du bidrar så att en person med en funktionsnedsättning ges möjlighet att leva som andra. Du kan exempelvis delta vid olika fritidsaktiviteter, följa med på en fika, gå på bio eller ta en promenad.

Du jobbar med ungdomar upp till 21 år och/eller med vuxna personer över 21 år. Innan du påbörjar ditt uppdrag måste du lämna ett utdrag från belastningsregistret. Du förväntas inte ge professionellt stöd. Du är istället någon som den enskilde kan prata med och som ger ett stöd i vardagen.

Får jag någon ersättning?

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som bygger på frivillighet. Du ersätts med ett arvode och en omkostnadsersättning. Arvodet är skattepliktigt och kan variera beroende på uppdragets omfattning. Omkostnadsersättningen ska täcka de utlägg som du har i samband med ditt uppdrag.

Hur får jag mer information?

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till oss på telefon 070-268 86 93. Du kan också fylla i intresseanmälan nedan. Hoppas vi hörs!

Intresseanmälan för kontaktperson

Fyll i fälten i formuläret nedan för att lämna en intresseanmälan för att bli kontaktperson.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov