HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Kontaktperson LSS/SoL

En kontaktperson är en medmänniska i en vänskaplig relation, ett komplement till anhöriga och vänner. Både barn och vuxna kan få en kontaktperson.

Kontaktperson LSS

Barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning kan få stöd i det dagliga livet i form av en kontaktperson eller en kontaktfamilj. För att få kontaktperson måste den som ansöker omfattas av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och bedömas ha behov av den formen av omsorg. Bedömningen görs av kommunens biståndshandläggare.

Kontaktperson SoL

Personer över 18 år kan få en kontaktperson enligt SoL. För att få en kontaktperson enligt SoL ska man ha ett psykiskt funktionshinder och vara äldre än 18 år. Kontaktperson kan behöva om man saknar eller har mycket liten kontakt med anhöriga, har ensamt boende, saknar arbetsgemenskap eller någon att umgås med på fritiden. Bedömningen görs av kommunens biståndshandläggare

Vad är en kontaktperson?

En kontaktperson ger stöd och råd i vardagssituationer och hjälper till att bryta social isolering genom samvaro och hjälp med aktiviteter. Kontaktpersonen är en medmänniska som fungerar som ett komplement till anhöriga och vänner.

Kontaktpersonen behöver inte ha någon särskild utbildning. Det viktiga är ett personligt engagemang och utrymme i vardagen för andra.

Att ha en kontaktperson

Alla behöver någon att umgås och prata med, men det är inte alltid lätt att hitta nya vänner. Många som har en funktionsnedsättning har svårare för det. Tillsammans med en kontaktperson kan du träffa fler människor och öka din självständighet.

Du bestämmer tillsammans med din kontaktperson vad ni ska göra. Det kan till exempel vara att gå på bio, teater eller sportevenemang, åka och bada ha picknick eller bara umgås.


Vill du bli kontaktperson?

Kontakta Glenn Hasselberg, tel 0526-194 38


Vill du ansöka om kontaktperson?

LSS-handläggare
Charlotte Ekehage, tel. 0526-190 97

Biståndshandläggare Socialpsykiatri (SoL)
Kristin Helge, tel. 0526 - 190 96

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-04-03, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Anna Almén