KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Meröppet bibliotek

Meröppet innebär att du kan besöka ditt bibliotek på obemannade tider. Under bemannade öppettider finns personal på plats för att svara på dina frågor. Utanför bemannade öppettider sköter du dina ärenden på egen hand. I vår självbetjäningsautomat kan du låna och lämna böcker, filmer och tidskrifter, samt se om du har reservationer att hämta.

Hur får jag tillgång till meröppet?

För att kunna använda det meröppna biblioteket ska du ha fyllt arton år, ha en giltig legitimation och du måste registrera dig som meröppetanvändare. Detta gör du på Stadsbiblioteket under bemannade öppettider. I samband med registreringen får du skriva på ett Meröppet-avtal och du får då en tagg som ger dig tillgång till biblioteket under meröppet. Var rädd om din tagg. Skulle du tappa bort den kontakta biblioteket. Ny tagg fås mot ersättning. Varje gång du loggar in som meröppetlåntagare registreras du. Personalen kan i efterhand se vem som varit på biblioteket.

Läs mer om meröppet i vår informationsbroschyr:

Regler under meröppet

  • För att komma in krävs en tagg. Du får INTE släppa in någon annan person än dig själv och besöken registreras i taggläsaren. Du får dock ta med dig dina minderåriga barn. Du tar personligt ansvar för de som följer med dig in.
  • Följ öppettiderna för meröppet. Inbrottslarm aktiveras efter stängning.
  • Var noggrann med att registrera och avregistrera dina lån.
  • På biblioteket råder NOLLTOLERANS mot alkohol och droger.
  • Plocka undan efter dig och ta hand om vårt gemensamma bibliotek. Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.
  • I skarven mellan ordinarie öppethållande och meröppet måste alla lämna biblioteket för att därefter åter komma in genom inloggning.
  • Notera vid ditt besök var nödutgångar och brandposter finns belägna. Nödutgångarna är larmade och ska endast öppnas i händelse av en nödsituation.

Vid misskötsel spärras din tillgång till meröppet och du hänvisas till bibliotekets bemannade tider.

Film om meröppet bibliotek

Personuppgifter

Dina personuppgifter lagras i meröppetsystemet som handhas av personalen på biblioteken i Strömstads kommun, i riktlinje med dataskyddsförordningen GDPR. Se: GDPR - Strömstads kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dina personuppgifter sparas så länge du använder våra tjänster. Om du inte använder våra tjänster sparar vi dina uppgifter i högst fem år.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Linda Oderbrant

SIDANSVARIG: Frida Svensson