Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Boende funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan ha behov av ett boende med tillgång till personal. I Strömstads kommun har vi flera, alternativa boenden. Vilken typ av boende som kan bli aktuellt beror på din ålder och det behov du har av stöd och hjälp.

Enligt Lagen om särskilt stöd och service (LSS) kan du som behöver omfattande vård få insatser i form av olika boende. Bostad med särskild service kan bli aktuellt om du är under 65 år och har utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd, psykisk funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada.

I Strömstad erbjuder vi följande boenden för personer med funktionsnedsättning:

  • korttidsvistelse utanför hemmet
  • korttidstillsyn för ungdomar över tolv år
  • bostad i familjehem eller bostad med särskild service för barn och ungdomar som behöver bo utanför föräldrahemmet
  • bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna
  • Om du bor i bostad med särskild service betalar du hyra. Hyran regleras genom hyreslagstiftningen och debiteras av fastighetsägare eller via Socialförvaltningen.

Om du har barn som bor i familjehem eller liknande ska du som förälder betala barnets kläder och stå för andra kostnader som fritidsverksamhet etc.

Tänk på att du kan ha rätt att till bostadstillägg. Det söker du hos försäkringskassan. Läs mer på Försäkringskassans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov