Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Brandman

Deltidsbrandman - Vi söker dig!

Som deltidsbrandman får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Förutom att rädda liv och göra skillnad i samhället ingår du i en gemenskap hos oss på räddningstjänsten, får en värdefull utbildning med regelbunden övning och får ett tillskott i hushållskassan.

I Strömstads kommun är brandmän anställda hos räddningstjänsten på deltid. Det innebär att brandmännen har en ordinarie arbetsgivare som de går till varje dag och har vid sidan av beredskap som brandman. Hos oss har man beredskap som brandman var fjärde vecka och det innebär att om det går ett larm under beredskapsperioden så lämnar man sin arbetsplats, sitt träningspass eller fredagsmyset för att rycka in som brandman.

Vi har brandstationer i Skee respektive Strömstads tätort och för att kunna vara brandman hos oss behöver du bo i närområdet av brandstationen. Med anställningen ingår även schemalagda övningar. Det vi söker är personer som har:

  • Hjärtat på rätt ställe
  • Fyllt 18 år
  • En normal fysisk kondition
  • Simkunnighet
  • Körkort för personbil (B-körkort)
  • Bor och/eller arbetar i närheten av aktuell brandstation
  • Medgivande från din arbetsgivare och ev. din familj

Förutom brandstationerna i Strömstad och Skee, finns räddningsvärn på både Sydkoster och Nordkoster. Se information längre ned på denna sida.

Är detta något för dig?

Just nu söker vi brandmän till Skee och Strömstad brandstation. Om du vill lämna in en ansökan, fyll i din ansökan här. Öppnas i nytt fönster. Det gäller även dig som varit anställd hos oss tidigare!

I filmen nedan får du med hjälp av eleverna Amalie och Josefin reda på hur det är att vara anställd som brandman på deltid. Medverkar gör även Strömstads kommuns brandinspektör Håkan Baatz och flera brandmän på deras ordinarie arbeten runt om i Strömstad.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Här beskriver vi hur rekryteringsprocessen ser ut från ansökan till anställd brandman

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer är du mer än välkommen att höra av dig via e-post, telefon eller varför inte komma inom brandstationen i Strömstad och prata med oss. Det finns också mer information på webbplatsen blideltidsbrandman.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Mikael Arkhult
Styrkeledare och ordförande, Brandmännens riksförbund
070-256 57 85
mikael.arkhult@stromstad.se

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin