Kontakta OSS

KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Vigselrummet - Nämndernas rum

Nämndernas rum högt upp i Strömstads stadshus är kommunens officiella vigselrum och rymmer cirka tio personer. Här möts du av ett stort ljusinsläpp, rummet är tidsenligt och rikt på historia.

Rummet användes som sammanträdesrum för kommunens nämnder och har sedan 2011 använts som vigselrum för borgerlig vigsel. Rummet renoverades i samband med stadshusets renovering 2017.

Nygamla möbler i nyrokokostil köptes in för att bevara och lyfta fram det gamla. Panelen längs väggen är klädd med litografier, skänkta av koreografen Ivo Cramér, över Sveriges konungar och drottningar, från Karl XI till Carl XIV. Litografierna skänktes 1992 i samband med att staden firade 325 år.

Den stora takkronan är från nu nerlagda Grand Hotell, där hängde kronan i teatersalongen. Salongen byggdes senare om till teaterbiograf. Då takkronan skymde sikten för filmduken skänktes den till Strömstads muséum som lånade ut kronan till stadshuset.

Foto på stadshusets framsida.
Gammalt foto av Cavalli-Holmgren.

Mystiska tal

I stadshuset finns en magisk talsymbolik – allt enligt grosshandlare Adolf Fritiof Cavalli-Holmgrens vilja. Det var han som donerade pengar till byggnaden.

Mer information om stadshuset

Tillgänglighet

Rummet kan nås med hiss från fram- och baksida av huset. Här finns också två handikappsparkeringar.

Läs mer om tillgänglighet

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maj Gilberg