Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Sommarjobba hos oss i Strömstads kommun!

Serviceteam

Vi har sommarjobben som gör skillnad för invånare och besökare! Här kombinerar du jobb i en härlig sommarstad samtidigt som du skaffar dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Sök jobbet redan idag!

Vi erbjuder sommarjobb inom flera olika verksamheter. Inom omvårdnad jobbar du med att ge omtanke, stöd och hjälp till främst äldre i vardagen. Du kan arbeta på ett särskilt boende, inom vår korttidsverksamhet (tillfälligt boende för vårdkrävande) eller inom hemtjänsten. Vi söker även dig som vill göra en insats för personer med en funktionsnedsättning och svara för stöd i deras vardag. Du kan arbeta inom så kallat boendestöd, på ett gruppboende, som personlig assistent, på ett korttidsboende för barn eller i daglig verksamhet där vi erbjuder sysselsättning för personer med särskilda behov. Nytt för i år är att du kan välja att bara jobba helger. Med helganställning får du vara ledig på vardagarna eller så är det ett bra alternativ för dig som behöver dryga ut din inkomst och kan kombinera detta med ett annat jobb.

Kommunen söker också sommarpersonal till tekniska förvaltningen. Det finns flera områden att jobba inom allt från sommarpatrull, gästhamnsvärd till att på Koster köra linfärja eller att arbeta som renhållare.

Mer information om de olika arbetsplatserna finns längst ner på sidan.

Sök jobb redan idag!

Vi annonserar för respektive område och du är välkommen att söka så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande rekrytering vilket innebär att vi kan kontakta dig redan innan sista ansökningsdag, sök därför ditt sommarjobb redan idag!

Hur du söker

Sedan söker du så här:

1. Klicka på ”Ansök här”
2. Ange alla uppgifter som formuläret efterfrågar och var noga med att berätta varför du vill sommarjobba hos oss.
3. Vi kontaktar dig genom e-post eller ett första samtal.
4. Kommer du vidare i processen blir du inbjuden till en intervju.
5. Vi ringer dina referenser.
6. Vi tar ställning till om vi kan erbjuda dig ett sommarjobb.

Vad händer sen?

Du får återkoppling från den enhetschef som rekryterar och får veta om vi kan erbjudande dig ett sommarjobb. Tackar du ja till erbjudandet anställs du på ett sommarvikariat.

Varje arbetsplats har en anpassad introduktion för att du ska komma så bra in i jobbet som möjligt.

Inom vård och omsorg samt stöd och service till funktionsnedsatta erbjuder vi ett introduktionsprogram dels på arbetsplatsen, dels en introduktionsdag.

Kan du börja arbeta innan sommaren? Då kan du arbeta som timvikarie via bemanningscentralen. Läs mer om att vara timvikarie här.

Arbetsplatser

Här kan du läsa mer om de olika arbetsplatser som erbjuder sommarjobb.

Udden, korttidsverksamhet

Korttidsenheten ligger i centrala Strömstad med fantastisk utsikt över Kosterhavet. Korttiden är en verksamhet för människor som av olika anledning inte kan bo hemma. Det kan vara individer som kan behöva träna sig efter en operation, läka ett benbrott, vänta på annat boende eller så kommer man för att avsluta sitt liv hos oss. Palliativ vård är en stor del av verksamheten.

Solbogården, äldreboende med inriktning demens

Solbogården ligger i södra delen av Strömstads tätort. Boendet är inbäddat i härlig grönska med utsikt över staden. Solbogården är ett utpräglat demensboende, där kvalificerad och professionell demensvård erbjuds i form av gruppbostadsplatser. Här finns en bredd i kompetens där undersköterskor, sjuksköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samarbetar mycket med fokus på specialistkunskap inom demens.

Jägaren, äldreboende med inriktning somatik

Jägaren ligger centralt i Strömstad med en vacker utsikt över Strömsvattnet. Jägaren är ett äldreboende med tre avdelningar för somatiskt sjuka. Omvårdnad och service till brukarna är i fokus men det finns också ett starkt intresse och vilja att vara i framkanten inom den tekniska väldfärdstekniken.

Beatebergsgården, äldreboende med inriktning somatik och demens

Beatebergsgården är kommunens största boende, inbäddat i härlig grönska med utsikt över det lilla samhället Skee som ligger cirka 10 kilometer öster om Strömstad. På Beatebergsgården finns tre avdelningar för somatiskt sjuka äldre och två avdelningar för äldre med demenssjukdom. Här finns personal med bred kompetens där undersköterskor, sjuksköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samarbetar som ger den omvårdnad och service som individen dagligen behöver.

Össbygården, gruppboende med inriktning demens

Össbygården är ett demensboende som ligger i en levande jordbruksbygd, i Näsinge, cirka 20 minuters bilväg från Strömstads centrum. Boendet är i ett plan med tio lägenheter, fem tvårumslägenheter, fem enrumslägenheter och en avlastningsplats.

Hemtjänsten

Hemtjänsten riktar sig framför allt mot våra äldre personer som har behov av hjälp och stöd i hemmet. Här arbetar många glada undersköterskor och vårdbiträden som är indelad i två geografiska områden men vi har också ett uppskattat serviceteam som utför serviceinsatser såsom städ och inköp. Till vårt team hör också tre planerare. Vi värderar teamkänsla högt och alla utgår från samma lokaler i centrala Strömstad.

Daglig verksamhet

Verksamheten ska erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter individens önskemål. Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att utveckla den enskildes möjligheter till arbete på kortare eller längre sikt. Vi har i dagsläget ett dagcenter, en utegrupp och två caféverksamheter i centrala Strömstad. Här arbetar stödassistenter, stödpedagoger och stödbiträden för att möta och utveckla individer med funktionsnedsättningar.

Korttidsvistelse för barn och unga

Du kommer att arbeta med barn och unga på vår korttidsvistelse. Rollen innebär att kunna bidra till barn och ungas utveckling och stimulans samt betydelsefulla aktiviteter. Korttidsvistelsen är belägen i centrala Strömstad.

Personlig assistans och boendestöd

Personlig assistans och boendestöd innebär att stötta individen att kunna vara så självständig i sin vardag som möjligt. Du är behjälplig inom olika arbetsuppgifter till exempel, vara med och stötta vid handling, städning, matlagning men också aktiviteter med mera. Här arbetar personliga assistenter, boendestödjare och stödbiträden för att stödja individer.

Gruppbostad enligt LSS

Vi har flertalet servicebostäder där vi ger individuellt stöd och omvårdnad i det vardagliga livet till individer med funktionsnedsättningar. Servicebostäderna innebär flertalet lägenheter där individer bor men vi har också gemensamma utrymmen så som vardagsrum, kök och matsal. Boendena är belägna i centrala Strömstad. Här arbetar stödassistenter och stödbiträden för att skapa mervärde för individen.

Kosterlänken

Varje år bemannar vi vår linfärja Kosterlänken som går mellan Nord- och Sydkoster med personal. Jobbet innebär att se till att de resande får en trevlig överfart. Ta chansen och arbeta i en fantastisk utemiljö.

Sommarpatrullen

Du kommer patrullera regelbundet våra hamnmiljöer, gator och torg och ser till att det är rent och snyggt överallt. Du skapar ett mervärde för våra invånare och besökare och ser till att alla får ett gott intryck av vår fina stad. Arbetsuppgifterna kommer i stort innebära att plocka skräp på Strömstads allmänna platser (Strandpromenaden , torg , gång-cykel vägar mm) och tömning av papperskorgar för att säkra upp att det blir en trevlig miljö.

Återvinningscentralen

Pröva arbetet som renhållningsarbetare. Det kommer innebära omlastning och transport med hjullastare, arbete i sorteringskran och kundmottagning samt städ av återvinningstationer i kommunen.

Renhållning

Kör sopbil i sommar! Staden växer enormt på sommaren och här har du en viktig roll att fylla. Du kommer köra i ett område och samla in avfall både från hushåll, restauranger och företag.

Renhållning på Koster

Är du sommarboende på Koster, morgonpigg och gillar att starta dagen med fysisk aktivitet? Då kan det här passa dig. Vi har i uppdrag att hämta sopor från hushåll och restauranger på Nord- och Sydkoster vilket vi gör med vår lilla sopbil.

Gästhamnsvärd

Du kommer vara turistambassadör för Strömstad. Som gästhamnsvärd erbjuder vi dig en härlig sommar med ett viktigt uppdrag att möta våra hamngäster och turister med bästa service. Dina arbetsuppgifter innebär främst att ta emot och välkomna gästerna med deras båtar. Du ska kunna kontrollera betalning av hamnavgifter och lämna turistinformation samt att det är underhållsarbete på anläggningen. Du har möjlighet att jobba som gästhamnsvärd redan från påsk och helger därefter.

Turistvärd

Förutom gästhamnsvärd inom tekniska förvaltningen, erbjuder kommunen sommarjobb som turistvärd vid Infocenter (turistinformationen) som ligger i gamla tullhuset, nära torget och Kosterbåterna. Här gäller det att på bästa sätt bemöta våra besökare och informera om Strömstad, besöksmål och aktiviteter. Ett roligt och givande jobb där tidigare erfarenheter av turistinformation värdesätts.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson