Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Företag, stöd och rådgivning

Vy över gästhamnen

Handel och besöksnäring är en central del av Strömstads näringsliv. Men här finns också framgångsrika företag inom miljöteknik och biomedicin, tillverkning och spedition. Cirka 2 000 företag är registrerade i kommunen.

Sveriges högsta handelsindex, campingar i Sverigetoppen, en högt rankad konferensnäring, gränshandel och gasellföretag inom gröna och blå näringar. Närheten till Norge, den gränsregionala arbetsmarknaden, utbudet av kultur- och föreningsliv liksom kommunens naturtillgångar skapar förutsättningar för ett växande näringsliv vid EU:s yttre gräns.

Ny näringslivsstrategi

Näringslivsstrategin för Strömstad ska bidra till ökad samverkan mellan kommunen och näringslivet. Den ska stärka företagsklimatet och bidra till fler arbetstillfällen. Ledord för samarbetet är Tillsammans, Nytänkande, Mod och Handlingskraft! En årlig handlingsplan vägleder arbetet.

Strategin ska bidra till kommunens övergripande vision för 2030: ”En attraktiv gränsregion och mötesplats vid havet. En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass."

Företagsbesök?

Har du något på gång eller vill du bara ha kontakt med kommunen? Kontakta näringslivsfunktionen via naringsliv@stromstad.se eller via Kommuncenter; kommuncenter@stromstad.se!

Mer om stöd till näringslivet, se Organisationer och nätverk Länk till annan webbplats.

Kontakt

Leon Eriksson
Näringslivsutvecklare

Telefon 0766-977641
leon.eriksson@stromstad.se

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Leon Eriksson