KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Bild över konstnärerna som kommer måla de nya muralmålningarna.

Artscape Granite – gatukonsten tar åter plats i Strömstad!

Gatukonstorganisationen Artscape tar åter plats i Strömstad för att skapa två nya så kallade muralmålningar. Konstnärerna Charlie Granberg och Gore skapar mellan den 8–16 juli nya spännande konstverk i stadskärnan!

De väggar som kommer prydas av nya verk ligger på Norra Hamngatan ovanför Relax Bistro & Bar samt bakom godsmagasinet vid Strömstads tågstation.

Under försommaren 2022 genomförde Strömstadsbyggen, Strömstadlokaler och Artscape 11 storskaliga muralmålningar runt om i Strömstad under projektet ”Artscape Lighthouse” med fokus på människan och havet. Projektet var mycket lyckat och konstverken är idag ett uppskattat inslag i stadsbilden.

Under Artscape Granite vänder vi blicken mot Krokstrand och det stenhuggarsamhälle som blomstrade där runt sekelskiftet 1900. De två muralmålningarna som ska uppföras har olika infallsvinklar på temat och kommer komplettera varandra i berättandet. Dessutom hyllar ett av verken den bortgångne Strömstadskonstnären Sinisha Bozunovic genom att en målning som han själv tagit fram skisser på kommer att uppföras.

Precis som projektet 2022 visade på, hoppas vi att även detta projekt bidra till en mer spännande och vackrare plats för både invånare och besökare. Konst i olika former förgyller vår plats och bidrar till utvecklingen av stadsrummet som en attraktiv plats. Strömstads kommun arbetar löpande med offentlig utsmyckning ur sin årliga budget.

Projektet Artscape Granite är ett samarbete mellan Strömstads kommun, Artscape och Strömstadsbyggen.

Om konstnärerna:

Charlie Granberg – Frontfiguren för rockbandet Hellsingland Underground och den visuella autodidakten utforskar hyperrealism med sprayburkar på ett sätt som ingen annan gör i Sverige.

Gore – En graffitilegend som även är en framgångsrik tatuerare. Gores tekniska färdigheter med sprayburkar gör att han räknas som en av landets främsta inom aerosolbaserad konst.

Om Artscape:

Artscape är en organisation vars syfte är att inspirera och lyfta konst i det offentliga rummet. De har bidragit till fler än 250 konstverk runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder och har bred kunskap i att samarbetat med kommuner, fastighetsägare och invånare för att skapa attraktivare miljöer.

www.artscape.se Länk till annan webbplats.

Kontakt:

Henrik Lysen, AB Strömstadsbyggen
henrik.lysen@stromstadsbyggen.se
Tove Meyer, Strömstads kommun
tove.meyer@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: