KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Strömstad inviger Västerhavsveckan!

I år invigs Västerhavsveckan i Strömstad, där det bjuds på ett fullspäckat och festligt program. Vad sägs om havsverkstad, filmning med undervattensfarkost i hamnen, minimatmarknad och berättarstund med fyrmästaren Axel Haglund? Det och mycket annat kan du ta del av när Strömstad står värd för invigningen den 3 augusti.

Toppsegelskutan Kvartsita, forskningsfartyget Nereus, Kustbevakningens fartyg och isbrytaren Ale välkomnar dig ombord med roliga aktiviteter och rundturer. Dessutom bjuds på både musik och workshops under dagen.

Evenemanget pågår kl 09.30-16.00 i Södra hamnen från Strömstad kallbadhus till Torskholmen via Oscarsplatsen och Plagen.

Klockan 13 sker själva invigningen på Plagen (mellan Kulturhuset Skagerack och Strömstads badanstalt) med tal och operasång.

Programmet för Västerhavsveckan, filtrerat på invigningsdagen 3 augusti. Programmet fylls på löpande.

Välkommen!

Om Västerhavsveckan

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön med havsnära aktiviteter som kan engagera och locka alla åldrar. Veckan arrangeras i augusti varje år sedan 2008 av Västra Götalandsregionens miljönämnd och sedan 2022 av miljö- och regionutvecklingsnämnden - tillsammans med forskningsinstitut, kommuner, organisationer, företag och andra medaktörer.

Västerhavsveckan finns förutom i Västra Götaland också i Halland och Skåne.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: