KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Halvcirkelformat diagram med näringslivsstrategin

Uppåt för företagsklimatet i ny undersökning

Efter flera års vikande siffror märks ett trendbrott i fråga om det lokala företagsklimatet! Resultatet syns i branschorganisationen Svenskt Näringslivs årliga undersökning som presenterades under tisdagen.

- Det finns mycket kvar att göra, och förbättringsarbete pågår. Men det är verkligen glädjande att företagen redan upplever att företagsklimatet har förbättrats, säger kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson. Han konstaterar att resultaten pekar i rätt riktning på flera områden. Särskilt glädjande är lyftet i fråga om företagens kontakter med skolan.

- Vår vuxenutbildning och Strömstad gymnasium har ett ambitiöst samarbete med de lokala företagen. Företagen erbjuder praktikplatser och identifierar tillsammans med skolan behov av framtida kompetens. Flera nya utbildningar har startat till följd av samverkan. Exempel är den nyligen sjösatta utbildningen till tulladministratör där söktrycket rapporteras vara högt.

Svenskt Näringslivs undersökning tar tempen på en rad för företagen viktiga områden, förbättringspotential finns på flera håll. Kommundirektör Magnus Widén:

- Vi jobbar enligt en handlingsplan som tagits fram tillsammans med näringslivet. Service och bemötande är ett viktigt område och vi sätter successivt åtgärder på plats. En är den nya lotsgrupp som ska underlätta för både nya befintliga företag att komma in rätt med sina frågor och ärenden till kommunen. Bokningsbara tider finns på stromstad.se.

Om undersökningen: Foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Bakgrund

Årets undersökning baseras på enkäter som skickats till drygt 200 lokala företag under våren 2024. Svarsfrekvensen landade på 46 procent med 87 svarande företag. Det är en högre siffra jämfört med tidigare år då svarsfrekvensen legat på cirka 40 procent.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: