Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Beredskapsveckan - för stärkt beredskap

Kvinna som surfar på en mobil.

Beredskapsveckan är en nationell, årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Veckan har arrangerats sedan 2017, alltid vecka 39.

Livsmedelsberedskap

Det är MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) som står bakom beredskapsveckan, tillsammans med en rad aktörer, inklusive kommuner. MSB motiverar årets tema på följande sätt: Intresset och engagemanget kring hur man som privatperson kan förbereda sig inför samhällskriser har ökat, inte minst på grund av pandemin och Rysslands invasion av Ukraina. Även tidigare it-attack mot en butikskedja och klimatförändringarna har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap. Människors intresse för matlagning, odling, hållbarhet och förvaring av livsmedel har också ökat.

Huvudbudskap 2023

"Öva"

Beredskapsveckan 2023 syftar till att omsätta tidigare kampanjer i praktiken och att få människor att gå från ord till handling

Vid en kris eller ett krig är det viktigt att ha extra mat hemma. Då stärker du faktiskt hela Sveriges motståndskraft!

Att grannar har hjälpts åt med inköp under pandemin bygger motståndskraft för framtida kriser.

Mat är grunden för vår existens och viktig för vår sociala samvaro. Vid kriser är matlagning ett fint sätt att samlas kring.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Karin Egerup