HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kanaler för krisinformation

Kvinna tejpar upp info om att kommunen ger senaste informationen varje hel timme

Korrekt information är viktigt vid en samhällskris. Strömstads kommun kommunicerar till invånare och besökare vid en kris. Tänk på att du som invånare har ett ansvar för att hålla dig informerad och eftersöka information.

På denna sida hittar du information om vilka kanaler du bör följa vid en samhällskris.När det inte finns el eller internet kan det bli svårt att få tag på information eller dela viktig information. Då kan andra kanaler bli aktuella.

Kommunens hemsida är huvudkanal

Kommunens hemsida www.stromstad.se är vår huvudkanal vid en samhällskris. På hemsidan samlar vi all relevant information och uppdaterar kontinuerligt. Vid en kris hittar du alltid information på startsidan.

Kommunens Facebook-sida

Kommunens facebook-sida är en annan viktig kanal för krisinformation. Där delar vi information från kommunens hemsida och du kan även ställa frågor. Dela gärna viktig information till dina vänner.

Vid en störning i internettrafiken där kommunens hemsida inte fungerar är vår facebook-sida en viktig kanal.

Länk till Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

P4 Väst

P4 Väst har ett särskilt ansvar för att rapportera vid en samhällskris. Kommunen arbetar för att pressen ska ha tillgång till all viktig information. Lyssna gärna på P4 Väst för att hålla dig uppdaterad.

Telefon

Du kan nå oss via vårt växelnummer 0526-190 00. Vid en större samhällskris kan det hända att vi öppnar särskilda upplysningstelefoner. Telefonnumret dit är 0526-193 00. Du får reda på det via Sveriges Radio Väst på frekvens Strömstad 97,6 eller 100,8 eller när vi öppnar upplysningscentralen.

Den information som lämnas från kommunen är alltid godkänd av krisledningsgruppen.

Krisinformation.se

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris. Sidan drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Krisinformation.se har även en app som du kan ladda ned. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationsnummer

112 – nödnummer vid fara för liv, egendom och miljö

Förutom att larma polis, ambulans och räddningstjänst kan du från 112 kopplas till bland annat jourhavande präst, Giftinformation och Tullverkets narkotikatips.

1177 – sjukvårdsrådgivning

Du kan ställa frågor och få råd om vård dygnet runt.

114 14 – polisens nummer vid icke akuta händelser

Vid pågående brott ringer du alltid 112.

113 13 – informationsnummer vid allvarliga olyckor och kriser

Viktigt meddelande till allmänheten, VMA

VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser, vid svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner och vid krissituationer. Varningssystemet innefattar information i radio och TV, samt i vissa fall utomhusvarningssystemet "Hesa Fredrik".

Länk till mer information om VMA

Kontakt

Kommuncenter

Stadshuset Norra Bergsgatan 23.

0526-190 00
kommun@stromstad.se

Växeln öppet vardagar:
8:00 - 12:00,
13:00- 16:30

Säkerhetssamordnare

Via växel 0526-190 00
kommun@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Peter Birgersson Dafteryd