KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Affisch för utställningen folk

Vernissage på Lokstallet med några av Sveriges mest framstående fotografer

Varmt välkomna på årets andra vernissage på lördag 25 maj mellan 12.00-16.00. Fotoutställningen ”FOLK” med Uno Karlsson, Anders Petersen, Thomas Wågström.

Invigning 13.00
Musik med Uno Karlssons eget jazzband Halv Special.

Uno Karlsson
"Uno Karlsson är fotografen som fotograferat Strömstadsbor och platser i staden sedan 1960-talet.
Hans sätt att fånga människor och skeenden är unik och han har en plats i nästan allas Strömstadsbors hjärta. Under de senaste åren har han även återvänt till Valetta på Malta för en egen separatutställning då han besökte staden på 1970-talet."

Anders Petersén
"Anders Petersen är en av de viktigaste europeiska fotograferna som lever i dag, han har skakat om fotografivärlden sedan hans debut med råa och intima fotografier av sena kvällsgäster i en Hamburg-bar på 1960-talet. Detta arbete publicerades som en bok, Café Lehmitz, som nu allmänt betraktas som ett viktigt arbete i utvecklingen av europeisk fotografering.

Det är praktiskt taget omöjligt att skilja mannen från hans fotografering. Han bär alltid sin lilla Contax T3 och fångar skönhet på några av de mest osannolika ställena man kan tänka sig. Med sin kamera fångar han ögonblick till en intensivt nyfiken och personlig dagbok. Petersén har just nu en pågående utställning på Göteborgs konstmuseum"

Thomas Wågström
"Thomas Wågström född 1955 är verksam som fotograf och curator. Han är representerad på bland annat Moderna museet och i Nationalmuseums porträttsamling och har tidigare gett ut fem prisbelönade fotoböcker.
Wågström arbetar med egna projekt och gör fotoböcker och utställningar. Wågströms bok Boxare utsågs 2004 vid Hasselblad Center till en av de 32 mest betydelsefulla svenska fotoböckerna. Han fick 2010 i uppdrag av Nationalmuseum att ta årets hedersporträtt på Ingvar Kamprad."

Konsthallen Lokstallet, Uddevallavägen 1
Utställningen pågår fram till och med 30 juni

Öppet: tisdag - söndag 12.00-16.00
Fri entré

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: